Ashford Formula – Marktleider sinds 1949 in beton impregneren.

Sinds 1949 is Ashford Formula uitgegroeid tot wereldwijd marktleider op het gebied van verzegelen, verdichten en verharden van betonvloeren. Met een wereldwijd netwerk heeft Ashford Formula inmiddels al meer dan 600 miljoen vierkante meter betonoppervlak voorzien van dé perfecte eindafwerking voor betonvloeren waaraan hoge eisen wordt gesteld. Een betonvloer nabehandelen met Ashford Formula zorgt voor een dichte en massieve toplaag. De vloeistof gaat een chemische reactie aan met de vrije kalk (calcium hydroxide) en andere bestanddelen in het beton, waardoor een kristallisatieproces ontstaat. Hiervoor worden de holle ruimtes gevuld en ontstaat een massieve toplaag. De bovenste laag is dan zo verdicht en verhard dat deze een aantal indrukwekkende eigenschappen heeft verkregen.

Een permanente 100% stofvrij oppervlak, een hardere, stootvaste en slijtvastere toplaag en een sterke reductie tegen het indringen van vloeistoffen en vlekken, maakt het reinigen en onderhouden van de betonvloer bijzonder eenvoudig. Ashford Formula is een zeer zinvolle investering vanwege de lange levensduur van de betonvloer en de relatief lage eenmalige investering. Uitgebreide en ongeëvenaarde testresultaten zijn vastgelegd in de ASTM en TUV-rapportages.

Wie wij zijn? Ashford Formula Nederland. Bekijk gauw onze video.


Waarom een betonvloer impregneren?

Een betonvloer impregneren zorgt ervoor dat de betonvloer een goede en adequate bescherming krijgt. Door een betonvloer te impregneren met Ashford Formula wordt de betonvloer keihard, krasbestendig, vlekbestendig, voedselveilig, gemakkelijk schoon te maken en tevens laag in onderhoud.  Niet alle beton impregneermiddelen hebben de juiste kwaliteiten en toevoegingen om beton te verharden, verdichten en te beschermen. Een betonvloer impregneren één ding, maar beton ook beschermen tegen olie, vuil en vlekken is iets anders. Bij een geïmpregneerde betonvloer heeft u veel minder kans op vlekken. Uiteraard moet u nog wel opletten met vloeistoffen zoals koffie, wijn en olijfolie en blijft het onderhouden & reinigen essentieel.

Uw betonvloer impregneren met Ashford Formula kunt u zowel bij een nieuwe als bij een bestaande betonvloer uitvoeren. Het impregneren van een betonvloer is vaak stukken goedkoper en duurzamer dan het coaten van uw betonvloer. Beton impregneren is in feite niets anders dan het aanbrengen van een beschermende nagenoeg onzichtbare laag op het beton. Deze laag zal vervolgens in de beton trekken en zo het beton beschermen. Een beton coaten is iets heel anders, dan brengt u namelijk een laag aan op het beton. Een coating trekt nooit in de beton, maar blijft er echt bovenop liggen. Doordat een coating niet zoals een beton impregneermiddel ademend is, is de kans aanwezig dat de coating er af wordt gedrukt (bladderen, schilferen, gedeeltelijk loskomen van beton). Verder heeft een coating als nadeel dat deze onderhevig is aan slijtage. Een gecoate vloer moet om de aantal jaren dan ook opnieuw behandeld worden. Een groot verschil tussen het impregneren van beton en het coaten van beton is dat een beton impregneer echt in de beton trekt waardoor deze harder en dichter wordt en dus krasbestendiger.

Voordelen van beton impregneren met Ashford Formula

Uw betonvloer in uw bedrijfshal, distributiecentrum, kantoor, winkelpand of woning impregneren met Ashford Formula brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Een kwalitatieve verbetering van uw betonvloer
 • Een verlenging van de levensduur van uw betonvloer
 • Een 100% stofvrij oppervlak
 • Een 38% hardere toplaag
 • Een 33% slijtvastere toplaag
 • Een productgarantie van 20 jaar
 • Een éénmalige applicatie tegen relatief lage kosten
 • Een makkelijk te onderhouden én te reinigen betonvloer
 • Een 100% milieuvriendelijke beton impregneer
 • Een transparante impregneer, waardoor de ‘betonlook’ wordt behouden
 • Vermindert de poreusheid van beton oppervlak en een verbetering van de chemische- en vlek-weerstand.

Green? We’ve always been! Onze unieke formule is gecertificeerd als milieuvriendelijke impregneer. Hierdoor is Ashford Formula uitermate geschikt voor projecten met een minimale milieu-impact. Ons motto? “Vandaag investeren, bouwen voor de toekomst en levenslang profiteren.”

Woonbeton impregneren met Ashford Formula

Een betonvloer impregneren in woongedeeltes, kantoorruimtes of winkelpanden, vraagt om extra aandacht. Niet alle beton impregneermiddelen hebben de juiste kwaliteiten en toevoegingen om beton waar je op woont of werkt te beschermen tegen vuil en vlekken welke worden veroorzaakt door dagelijks gebruik. Bij woningen is de eerste stap om de vloer te beschermen om deze eerst te voorzien van de Ashford Formula. Voordat de Ashford Formula zijn speciale eigenschappen heeft verkregen, namelijk een permanente 100% stofvrij oppervlak, een hardere, stootvaste en slijtvastere toplaag en een sterke reductie tegen het indringen van vloeistoffen en vlekken, gaat daar een periode van 6 tot 9 maand overheen. Speciaal voor deze kritieke fase is daarvoor Crete Protect ontwikkeld. Deze extra beschermlaag, welke de werking heeft als een ‘sealer’,  is speciaal ontwikkeld om de betonvloer te beschermen in de eerste 6 tot 9 maanden. Monoliet afgewerkte betonvloeren namelijk zijn in de beginperiode zeer gevoelig voor het binnendringen van vloeistoffen en vlekken omdat het verdichtingsproces (dat helpt bij het verminderen van vlekken) nog niet volledig is volbracht. Crete Protect is speciaal ontwikkeld voor deze kritieke fase. Voor de Crete Protect wordt aangebracht zal de vloer allereerst door onze vakspecialisten intensief machinaal gestript en gereinigd worden. Voor oplevering kan er al dan niet gekozen worden om de met Ashford Formula behandelde betonvloer intensief machinaal door ons te hoogglans diamant te laten polijsten.

Er is geen filmlaag of coating aanwezig welke kan gaan bladeren, loslaten, beschadigen of opnieuw gedaan moet worden. De behandelde vloer heeft na de applicatie het natuurlijke uiterlijk alsof er niets op aangebracht is en vertoont een relatief lichte glans.

Onderhoud & Reiniging

Wij raden u aan om de betonvloer na het leveren en aanbrengen van de Ashford Formula en de Crete Protect regelmatig te reinigen met onze Crete Clean Plus onderhoudsmiddel, welke wij gratis afleveren bij oplevering. Met name in de eerste 6 tot 9 maanden zal de vloer door het reinigen steeds weer een reactie aan gaan met de Ashford Formula en zich steeds meer gaan verdichten waardoor het onderhoud makkelijker zal gaan. Een met Ashford Formula behandelde betonvloer blijft een damp-open systeem, dit heeft als voordelen (ten opzichte van bijvoorbeeld een kunststof coating welke de vloer voor 100% afsluit): een éénmalige applicatie welke de vloer 100% procent stofvrij maakt, slijtvaster, stootvaster, harder, minder vloeistof indring baar en makkelijk te onderhouden. Echter blijft de vloer een damp open systeem behouden en is het reinigen van de vloer essentieel. Bij nieuw monoliet afgewerkte betonvloer moet in de eerste weken voorzichtigheid geboden worden voor beschadigingen door scherpe voorwerpen in verband met het verse beton.

Crete Clean Plus is speciaal samengesteld voor het schoonmaken Ashford Formule behandelde en monolitisch afgewerkte betonvloeren. Het materiaal trekt vrijwel alle verontreinigingen uit het beton en reinigt het oppervlak. Met het onderhouden en reinigen van met Ashford Formula behandelde betonvloeren met behulp van Crete Clean Plus kunt u op termijn de volgende resultaten bereiken:

 • Versterken en verharden van het betonoppervlak
 • Verminderen van de zichtbaarheid van kleine krasjes en vlekken.
 • Verlagen van de porositeit
 • Helpt met het onderhouden en versterken van de glansgraad.
 • Eenvoudig verwijderen van bandensporen (bijv. vorkheftruckverkeer)

Voor zwaar vervuilde vloeren en het verwijderen van olie- en vetvlekken kunt u de Crete Strip – heavy duty citrusreiniger gebruiken, welke net als de Crete Clean Plus te bestellen is in de webshop.

Benieuwd hoe onze specialisten te werk gaan? Bekijk gauw onze video.

vink

Technologie

Ashford Formula heeft een unieke formule. Het is de enige impregneer op bases van sodiumsilicaat. Ashford Formula wordt geïmpregneerd in de bovenste 6mm tot 8mm van de monolith afgewerkte betonvloer.
Lees meer

vink

Garantie

Doordat het product wordt geïmpregneerd in de bovenste laag van het beton en er dus niet als een laag opligt zoals een coating, komt afbladeren of slijten van een met Ashford Formula geïmpregneerde toplaag nooit voor.
Lees meer

vink

GREEN – Milieu vriendelijk

Ashford Formula is ontwikkeld tot een watergedragen product met ecologisch verantwoorde ingrediënten.
Lees meer

vink

Reiniging & onderhoud

Een betonvloer die is geïmpregneerd met Ashford Formula ondergaat aanzienlijke veranderingen.
Lees meer

vink

STABU

Stichting STABU is een onafhankelijk samenwerkingsverband tussen partners uit de bouwnijverheid.
Lees meer

vink

Resistentielijst

Bekijk de resistentielijst van Ashford Formula. Deze is ook beschikbaar voor download.
Lees meer