Ashford Formula, Green by design.

Green? We’ve always been! Al meer dan 70 jaar is Ashford Formula ontworpen en ontwikkeld als een milieuvriendelijke (beton-) impregneer. Hierdoor is Ashford Formula uitermate geschikt voor projecten met een minimale milieu-impact! Onze eindafwerking voor betonvloeren waaraan hoge eisen worden gesteld levert niet alleen onberispelijke resultaten op, maar doet dat ook nog eens zonder schade aan te richten aan het milieu. Ashford Formula is ontwikkeld tot een watergedragen product met ecologisch verantwoorde ingrediënten (bevat geen chemicaliën). Het product levert niet alleen onberispelijke resultaten op meer dan 600 miljoen vierkante meter betonvloeren wereldwijd, maar doet dat ook zonder het milieu te belasten. In deze tijd van toenemende bezorgdheid over klimaatverandering heeft de Ashford Formula al ruim 70 jaar uitstekende resultaten behaald zonder daarmee enige milieuschade aan te richten.

Milieuvriendelijk

Ashford Formula bevat geen vluchtige organische stoffen (VOC’s). Het produceert geen schadelijk rook, dampen of gassen. De verwerking vereist geen beschermende kleding of adembescherming apparatuur. Ashford Formula bevat geen zware metalen, giftige bestanddelen of kankerverwekkende en als gevaarlijke stoffen geclassificeerde mutageen en teratogene.

BREAAM-gecertificeerd

Vandaag investeren, bouwen voor de toekomst en levenslang profiteren. Dat is waar Ashford Formula voor staat. Sinds de introductie van de United States Green Building Council (USGBC), in Nederland de BREEAM, wordt de Ashford Formula op grote schaal gebruikt voor de punten op vele projecten waarbij een minimale milieu-impact van zeer groot belang is. Ashford Formula is al decennia erkend als een product dat veilig is om te gebruiken en vriendelijk voor het milieu.

LEED-Points credits

De United States Green Building Council (USGBC) verklaart niet dat specifieke producten moeten voldoen aan de richtlijnen van de Leadership in Energy and Environmental Design voor nieuwbouw en grote renovaties, maar in de richtlijnen staat duidelijk vermeld dat producten met bepaalde eigenschappen in aanmerking komen voor de punten die de LEED projecten certificeren.

Hergebruik van vaten

Onze herkenbare blauwe Ashford Formula drums zijn een bekend symbool in de hele beton verdichting industrie. Ons product is verpakt in hergebruikte drums (vaten), daarmee minimaliseren wij de milieu-impact voor het vervaardigen van nieuwe containers. Daarnaast worden onze blauwe drums na gebruik verzameld en weer herbruikt voor andere doeleinden. Hiermee zorgen wij voor een reductie van de (nieuwe) plastic industrie. Tevens is Ashford Formula donateur van het Plastic Soup Foundation. Ons doel? De tsunami van plasticsoep zo snel mogelijk stoppen. Plastic Soup Foundation is een ‘single issue’-milieuorganisatie, welke zich met één ding bezig houdt: het stoppen van de plasticvervuiling bij de bron!