Een betonvloer die is behandeld met Ashford Formula ondergaat aanzienlijke veranderingen. Door een uniek chemisch proces wordt de toplaag harder, dichter, stofvrij, slijtvast en gemakkelijk in onderhoud. Deze veranderingen ontstaan in een periode van zes tot twaalf maanden.

Direct na de behandeling

Er is geen filmlaag of coating aanwezig die kan loslaten, beschadigen of opnieuw moet worden gedaan. De behandelde vloer heeft na de applicatie het natuurlijke uiterlijk alsof er niets op aangebracht is of vertoont een lichte glans. Bij gebezemde of “anti-slip” afwerkingen verschijnt er geen glans. De vloer is bij oplevering nog niet compleet verdicht. De vloer zal binnen de reactieperiode van 6 tot 12 maanden gemorste vloeistoffen opnemen, dit omdat het verdichtingsproces binnen deze periode nog niet voltooid is. Regelmatig reinigen helpt om eventuele vlekken te verwijderen binnen de verdichtingsperiode. Bij nieuw gestorte betonvloeren moet in de eerste weken voorzichtigheid geboden worden voor beschadigingen door scherpe voorwerpen.

Download hier ons onderhoudsadvies voor Ashford Formula-vloeren.

Crete Clean Plus – onderhoudszeep

Het ideale reinigings- en onderhoudsmiddel voor met Ashford Formula behandelde betonvloeren

Crete Clean Plus is speciaal samengesteld voor het schoonmaken Ashford Formule behandelde en monolitisch afgewerkte betonvloeren. Het materiaal trekt vrijwel alle verontreinigingen uit het beton en reinigt het oppervlak. De suspensie kan vervolgens eenvoudig worden weggewassen. In tegenstelling tot vele andere schoonmaak-producten is Crete Clean Plus niet schadelijk voor de vloer en laat geen zeepresten achter.

Crete Clean Plus is zeer geconcentreerd. Normaliter wordt er ca. 30-40m1 wasmiddel per liter water toegevoegd. Bij Crete Clean Plus is er slechts ca.10m1/ltr. benodigd. Zo bespaart u dus ca.75% aan schoonmaakmiddel. Crete Clean Plus is niet schadelijk voor het milieu en het materiaal bevat geen oplosmiddelen. Met het onderhouden en reinigen van met Ashford Formula behandelde betonvloeren met behulp van Crete Clean Plus kunt u op termijn de volgende resultaten bereiken:

  • Versterken en verharden van het betonoppervlakcrete-clean-plus
  • Verminderen van de zichtbaarheid van kleine krasjes en vlekken.
  • Verlagen van de poreusiteit
  • Helpt met het onderhouden en versterken van de glansgraad.
  • Eenvoudig verwijderen van bandensporen (bijv. vorkheftruckverkeer)

Crete Clean Plus is eenvoudig in het
 gebruik. Allereerst dient u het vuil op de
vloer te verwijderen. Vervolgens kan de Crete Clean Plus worden aangebracht door middel van een natte dweil of een automatische boenmachine. Verwijder het eventueel overtollige materiaal en laat de vloer opdrogen. Reinig vaak, Crete Clean Plus in combinatie met water en de wrijving van de reinigingsborstels polijst de vloer en intensiveert de glansgraad. Gebruik schrobpads of een met carbide ingelegde borstelkop op de schrobmachine.

Het is ten zeerste aan te bevelen dat er een goede olieverwijderaar bij de vloer aanwezig is om eventuele olie- en vetvlekken direct te verwijderen. Ook zuurconcentraties zullen de vloer permanent etsen en dienen dus ook onmiddellijk te worden verwijderd.