Ashford Formula – Marktleider sinds 1949 in beton impregneren.

Sinds 1949 is Ashford Formula uitgegroeid tot wereldwijd marktleider op het gebied van verzegelen, verdichten en verharden van betonvloeren. Met een wereldwijd netwerk heeft Ashford Formula inmiddels al meer dan 600 miljoen vierkante meter betonoppervlak voorzien van dé perfecte eindafwerking voor betonvloeren waaraan hoge eisen wordt gesteld. Een betonvloer nabehandelen met Ashford Formula zorgt voor een dichte en massieve toplaag. De vloeistof gaat een chemische reactie aan met de vrije kalk (calcium hydroxide) en andere bestanddelen in het beton, waardoor een kristallisatieproces ontstaat. Hiervoor worden de holle ruimtes gevuld en ontstaat een massieve toplaag. De bovenste laag is dan zo verdicht en verhard dat deze een aantal indrukwekkende eigenschappen heeft verkregen.

Een permanente 100% stofvrij oppervlak, een hardere, stootvaste en slijtvastere toplaag en een sterke reductie tegen het indringen van vloeistoffen en vlekken, maakt het reinigen en onderhouden van de betonvloer bijzonder eenvoudig. Ashford Formula is een zeer zinvolle investering vanwege de lange levensduur van de betonvloer en de relatief lage eenmalige investering. Uitgebreide en ongeëvenaarde testresultaten zijn vastgelegd in de ASTM en TUV-rapportages.

Wie wij zijn? Ashford Formula Nederland. Bekijk gauw onze video.

trophy

MEER DAN 60 JAAR MARKTLEIDER

De eerste applicatie van Ashford Formula vond plaats op 1947. Deze vloer is overigens nog steeds in gebruik. Ondertussen wordt Ashford Formula in 67 landen succesvol toegepast.
Lees meer

badge

20 JAAR PRODUCTGARANTIE

Door certificering kan er op de geïmpregneerde vloer een product garantie van 20 jaar en een applicatie garantie van 5 jaar worden afgegeven.
Lees meer

raindrop

REINIGING & ONDERHOUD

Een betonvloer die is geïmpregneerd met Ashford Formula ondergaat aanzienlijke veranderingen. Door een uniek chemisch proces wordt de toplaag harder, dichter, stofvrij en gemakkelijk in onderhoud.
Lees meer

Green by Design – Milieuvriendelijke beton impregneer

Green? We’ve always been! Al meer dan 70 jaar is Ashford Formula ontworpen en ontwikkeld als een milieuvriendelijke (beton-) impregneer. Hierdoor is Ashford Formula uitermate geschikt voor projecten met een minimale milieu-impact! Onze eindafwerking voor betonvloeren waaraan hoge eisen worden gesteld levert niet alleen onberispelijke resultaten op, maar doet dat ook nog eens zonder schade aan te richten aan het milieu. Ashford Formula is ontwikkeld tot een watergedragen product met ecologisch verantwoorde ingrediënten. Het product levert niet alleen onberispelijke resultaten op meer dan 600 miljoen vierkante meter betonvloeren wereldwijd, maar doet dat ook zonder het milieu te belasten. In deze tijd van toenemende bezorgdheid over klimaatverandering heeft de Ashford Formula al ruim 70 jaar uitstekende resultaten behaald zonder daarmee enige milieuschade aan te richten.

Ashford Formula bevat geen vluchtige organische stoffen (VOC’s). Het produceert geen schadelijk rook, dampen of gassen. De verwerking vereist geen beschermende kleding of adembescherming apparatuur. Ashford Formula bevat geen zware metalen, giftige bestanddelen of kankerverwekkende en als gevaarlijke stoffen geclassificeerde mutageen en teratogene.

Ashford Formula bevat geen vluchtige organische stoffen (VOC’s). Het produceert geen schadelijk rook, dampen of gassen. De verwerking vereist geen beschermende kleding of adembescherming apparatuur. Ashford Formula bevat geen zware metalen, giftige bestanddelen of kankerverwekkende en als gevaarlijke stoffen geclassificeerde mutageen en teratogene.

Vandaag investeren, bouwen voor de toekomst en levenslang profiteren. Dat is waar Ashford Formula voor staat. Sinds de introductie van de United States Green Building Council (USGBC), in Nederland de BREEAM, wordt de Ashford Formula op grote schaal gebruikt voor de punten op vele projecten waarbij een minimale milieu-impact van zeer groot belang is. Ashford Formula is al decennia erkend als een product dat veilig is om te gebruiken en vriendelijk voor het milieu.

Waarom een betonvloer impregneren?

Een betonvloer impregneren zorgt ervoor dat de betonvloer een goede en adequate bescherming krijgt. Door een betonvloer te impregneren met Ashford Formula wordt de betonvloer keihard, krasbestendig, vlekbestendig, voedselveilig, gemakkelijk schoon te maken en tevens laag in onderhoud.  Niet alle beton impregneermiddelen hebben de juiste kwaliteiten en toevoegingen om beton te verharden, verdichten en te beschermen. Een betonvloer impregneren één ding, maar beton ook beschermen tegen olie, vuil en vlekken is iets anders. Bij een geïmpregneerde betonvloer heeft u veel minder kans op vlekken. Uiteraard moet u nog wel opletten met vloeistoffen zoals koffie, wijn en olijfolie en blijft het onderhouden & reinigen essentieel.

Uw betonvloer impregneren met Ashford Formula kunt u zowel bij een nieuwe als bij een bestaande betonvloer uitvoeren. Het impregneren van een betonvloer is vaak stukken goedkoper en duurzamer dan het coaten van uw betonvloer. Beton impregneren is in feite niets anders dan het aanbrengen van een beschermende nagenoeg onzichtbare laag op het beton. Deze laag zal vervolgens in de beton trekken en zo het beton beschermen. Een beton coaten is iets heel anders, dan brengt u namelijk een laag aan op het beton. Een coating trekt nooit in de beton, maar blijft er echt bovenop liggen. Doordat een coating niet zoals een beton impregneermiddel ademend is, is de kans aanwezig dat de coating er af wordt gedrukt (bladderen, schilferen, gedeeltelijk loskomen van beton). Verder heeft een coating als nadeel dat deze onderhevig is aan slijtage. Een gecoate vloer moet om de aantal jaren dan ook opnieuw behandeld worden. Een groot verschil tussen het impregneren van beton en het coaten van beton is dat een beton impregneer echt in de beton trekt waardoor deze harder en dichter wordt en dus krasbestendiger.

Voordelen van beton impregneren met Ashford Formula

Uw betonvloer in uw bedrijfshal, distributiecentrum, kantoor, winkelpand of woning impregneren met Ashford Formula brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Een kwalitatieve verbetering van uw betonvloer
 • Een verlenging van de levensduur van uw betonvloer
 • Een 100% stofvrij oppervlak
 • Een 38% hardere toplaag
 • Een 33% slijtvastere toplaag
 • Een productgarantie van 20 jaar
 • Een éénmalige applicatie tegen relatief lage kosten
 • Een makkelijk te onderhouden én te reinigen betonvloer
 • Een 100% milieuvriendelijke beton impregneer
 • Een transparante impregneer, waardoor de ‘betonlook’ wordt behouden
 • Vermindert de poreusheid van beton oppervlak en een verbetering van de chemische- en vlek-weerstand.

ashford-minder-vloeistof-indringend

vinkMinder vloeistof indringend

Ashford Formula sluit de poriën van de toplaag van binnenuit, dit zorgt voor een massieve toplaag. De maximale vloeistof indringing van onbehandelde vloeistof dichte beton mag maximaal 50mm bedragen.

Testresultaten van met Ashford Formula behandelde vloeren geven een gemiddelde waarde van 7mm en valt hiermee binnen de wettelijke normen.

 

ashford-harde-toplaag

vinkHardere toplaag

Een met Ashford Formula geïmpregneerde betonvloer is voor ca. 38% harder dan een onbehandelde betonvloer.
Zie testrapport ASTMC39/C205.

vinkSlijtvast

Een met Ashford Formula geïmpregneerde betonvloer is voor ca. 33% slijtvaster dan een onbehandelde betonvloer
Zie testrapport ASTMC779.

ashford-stofvrij

vinkStofvrij

Een onbehandelde monoliet afgewerkte betonvloer is stofarm. Een met Ashford Formula behandelde vloer is 100% stofvrij. Dit bespaard onderhoudskosten en het beschermt de mens en gevoelige apparatuur zoals computers, elektronica, machines en opgeslagen producten.

Lees meer

vinkAntislip waarde

Na gebruik van de behandelde betonvloer en regelmatig onderhoud, zal de glansgraad van de vloer toenemen. Hierdoor lijkt het alsof de vloer ook gladder wordt, dit is niet het geval. De R-waarde (anti-slipwaarde) ten opzichte van onbehandelde beton is zelf lager. (zie tabel 5 van Prüfbericht Nr.T_V/M 01/1247).

Woonbeton impregneren met Ashford Formula

Een betonvloer impregneren in woongedeeltes, kantoorruimtes of winkelpanden, vraagt om extra aandacht. Niet alle beton impregneermiddelen hebben de juiste kwaliteiten en toevoegingen om beton waar je op woont of werkt te beschermen tegen vuil en vlekken welke worden veroorzaakt door dagelijks gebruik. Bij woningen is de eerste stap om de vloer te beschermen om deze eerst te voorzien van de Ashford Formula. Voordat de Ashford Formula zijn speciale eigenschappen heeft verkregen, namelijk een permanente 100% stofvrij oppervlak, een hardere, stootvaste en slijtvastere toplaag en een sterke reductie tegen het indringen van vloeistoffen en vlekken, gaat daar een periode van 6 tot 9 maand overheen. Speciaal voor deze kritieke fase is daarvoor Crete Protect ontwikkeld. Deze extra beschermlaag, welke de werking heeft als een ‘sealer’,  is speciaal ontwikkeld om de betonvloer te beschermen in de eerste 6 tot 9 maanden. Monoliet afgewerkte betonvloeren namelijk zijn in de beginperiode zeer gevoelig voor het binnendringen van vloeistoffen en vlekken omdat het verdichtingsproces (dat helpt bij het verminderen van vlekken) nog niet volledig is volbracht. Crete Protect is speciaal ontwikkeld voor deze kritieke fase. Voor de Crete Protect wordt aangebracht zal de vloer allereerst door onze vakspecialisten intensief machinaal gestript en gereinigd worden. Voor oplevering kan er al dan niet gekozen worden om de met Ashford Formula behandelde betonvloer intensief machinaal door ons te hoogglans diamant te laten polijsten.

Er is geen filmlaag of coating aanwezig welke kan gaan bladeren, loslaten, beschadigen of opnieuw gedaan moet worden. De behandelde vloer heeft na de applicatie het natuurlijke uiterlijk alsof er niets op aangebracht is en vertoont een relatief lichte glans.

Benieuwd hoe onze specialisten te werk gaan? Bekijk gauw onze video.


Onderhoud & Reiniging

Wij raden u aan om de betonvloer na het leveren en aanbrengen van de Ashford Formula en de Crete Protect regelmatig te reinigen met onze Crete Clean Plus onderhoudsmiddel, welke wij gratis afleveren bij oplevering. Met name in de eerste 6 tot 9 maanden zal de vloer door het reinigen steeds weer een reactie aan gaan met de Ashford Formula en zich steeds meer gaan verdichten waardoor het onderhoud makkelijker zal gaan. Een met Ashford Formula behandelde betonvloer blijft een damp-open systeem, dit heeft als voordelen (ten opzichte van bijvoorbeeld een kunststof coating welke de vloer voor 100% afsluit): een éénmalige applicatie welke de vloer 100% procent stofvrij maakt, slijtvaster, stootvaster, harder, minder vloeistof indring baar en makkelijk te onderhouden. Echter blijft de vloer een damp open systeem behouden en is het reinigen van de vloer essentieel. Bij nieuw monoliet afgewerkte betonvloer moet in de eerste weken voorzichtigheid geboden worden voor beschadigingen door scherpe voorwerpen in verband met het verse beton. Ons gehele onderhoudsadvies voor Ashford Formula-vloeren download u hier.

Crete Clean Plus is speciaal samengesteld voor het schoonmaken Ashford Formule behandelde en monolitisch afgewerkte betonvloeren. Het materiaal trekt vrijwel alle verontreinigingen uit het beton en reinigt het oppervlak. Met het onderhouden en reinigen van met Ashford Formula behandelde betonvloeren met behulp van Crete Clean Plus kunt u op termijn de volgende resultaten bereiken:

 • Versterken en verharden van het betonoppervlak
 • Verminderen van de zichtbaarheid van kleine krasjes en vlekken.
 • Verlagen van de porositeit
 • Helpt met het onderhouden en versterken van de glansgraad.
 • Eenvoudig verwijderen van bandensporen (bijv. vorkheftruckverkeer)

Voor zwaar vervuilde vloeren en het verwijderen van olie- en vetvlekken kunt u de Crete Strip – heavy duty citrusreiniger gebruiken, welke net als de Crete Clean Plus te bestellen is in de webshop.

Meer weten of meteen een offerte aanvraag indienen?

Het staat u altijd vrij om via deze website online een offerte voor een Ashford Formula geimpregneerde vloer aan te vragen. U kunt ons echter ook van maandag tot en met vrijdag bellen op 050 – 501 18 23 voor meer informatie.