Een vloer in jouw horecagelegenheid dient een vloer te zijn die voldoet aan de HACCP-normen, oftewel de ‘Hazard Analysis and Critical Control Points’-normen. Ook wel een HACCP-vloer genoemd. Een Ashford Formula geïmpregneerde betonvloer is een vloer die absoluut aan deze normen voldoet.  Niet alle beschikbare beton impregneermiddelen die worden aangeboden, hebben de juiste componenten om een betonvloer te laten voldoen aan de normen van de HACCP voor vloeren in horecagelegenheden. Een betonvloer impregneren en waterdicht maken is één ding, maar het beton beschermen tegen vuil en vlekken is iets anders. Na het impregneren van de betonvloer met Ashford Formula ontstaat er een uniek chemisch proces waardoor de toplaag harder, dichter, stofvrij, slijtvast én gemakkelijker wordt in het onderhoud!

Het meest belangrijke aspect om te voldoen aan de regelgeving is dat het vloersysteem hygiënisch is en om die reden ook eenvoudig schoon te maken en gedesinfecteerd kan worden. De Ashford Formula impregneer voldoet aan deze eisen en zorgt voor een naadloze en vuil- en vloeistof afstotende vloer. Hierdoor zien we dat de Ashford Formula impregneer wordt toegepast bij o.a. bakkerijen & slagerijen, ruimten waar groente of fruit wordt verwerkt, winkelruimten, sanitaire ruimtes, kantines, restaurants en vlees- of visverwerkingsbedrijven omdat de Ashford Formula behandelde betonvloeren bestand zijn tegen zware materialen, zoals horecakeukens et cetera.

 

ashford-minder-vloeistof-indringend

vinkMinder vloeistof indringend

Ashford Formula sluit de poriën van de toplaag van binnenuit, dit zorgt voor een massieve toplaag. De maximale vloeistof indringing van onbehandelde vloeistof dichte beton mag maximaal 50mm bedragen.

Testresultaten van met Ashford Formula behandelde vloeren geven een gemiddelde waarde van 7mm en valt hiermee binnen de wettelijke normen.

ashford-harde-toplaag

vinkHardere toplaag

Een met Ashford Formula behandelde betonvloer is voor ca. 38% harder dan een onbehandelde betonvloer.
Zie testrapport ASTMC39/C205.

vinkSlijtvast

Een met Ashford Formula behandelde betonvloer is voor ca. 33% slijtvaster dan een onbehandelde betonvloer.
Zie testrapport ASTMC779.

ashford-stofvrij

vinkStofvrij

Een onbehandelde monoliet afgewerkte betonvloer is stofarm. Een met Ashford Formula behandelde vloer is 100% stofvrij. Dit bespaard onderhoudskosten en het beschermt de mens en gevoelige apparatuur zoals computers, elektronica, machines en opgeslagen producten.

Lees meer

 

vinkAntislip waarde

Na gebruik van de behandelde betonvloer en regelmatig onderhoud, zal de glansgraad van de vloer toenemen. Hierdoor lijkt het alsof de vloer ook gladder wordt, dit is niet het geval. De R-waarde (anti-slipwaarde) ten opzichte van onbehandelde beton is zelf lager. (zie tabel 5 van Prüfbericht Nr.T_V/M 01/1247).

Meer weten of meteen een offerte aanvraag indienen?

Het staat u altijd vrij om via deze website online een offerte voor een Ashford Formula geimpregneerde vloer aantevragen. U kunt ons echter ook van maandag tot en met vrijdag bellen op 050 – 501 18 23 voor meer informatie.