Zo hard, strak, slijtvast en duurzaam kan een betonvloer zijn.

Gepolijst beton is zonder enige twijfel het meest significante vloeren alternatief van de laatste 40 jaar. Het is een proces waarbij het oppervlak van het beton wordt geïmpregneerd met Ashford Formula en vervolgens met diamant wordt gepolijst met als doel de slijtvastheid en de reflectie-waarde te verhogen van de betonvloer. Het onderhoud en de esthetische voordelen van gepolijst beton maken het de ideale vervanging van conventionele systemen. Dit betekent dat de vloer aan de behoefte van de eigenaren voldoet, op basis van functionaliteit, duurzaamheid en lagere onderhoud kosten. Door het beton te polijsten wordt het oppervlak verdicht, waardoor het een glans krijgt. Het betonnen oppervlak is zo hard dat het zelfs tot hoogglans kan worden gepolijst. Voor het schuren en polijsten van beton worden diamant schuurmachines gebruikt.

Het diamant polijsten van de betonvloer, ook wel bekend als het: Retroplate System, transformeert een gewone monoliet afgewerkte betonvloer in een betonvloer met een massief dichte toplaag inclusief een zeer hoge slijtvastheid en slagvastheid. De eenmalige applicatie zorgt voor een ‘hard’ massief en verzegeld oppervlak, waarbij de levensduur van de vloer aanzienlijk wordt verlengd. Het eenvoudige onderhoud, permanent stofvrij oppervlak en energie besparend zijn de belangrijkste voordelen. Het polijsten van de geïmpregneerde betonvloer geeft een prachtige, marmerachtige en blijvende glans. Hierdoor krijgt de vloer een hoogwaardig en chique uiterlijk. Door de glansgraad is er toename in het licht reflectievermogen tot wel 30%.

Meer weten over onze Ashford Formula (beton-) impregneer? Klik dan hier. Benieuwd hoe we te werk gaan? Klik dan hier.

Alle voordelen van diamant polijsten met Ashford Formula op een rijtje:

  • Tot 400% verhoging van de slijtvastheid
  • Tot 21% stijging van de slagvastheid
  • Tot 30% toename in licht reflectievermogen
  • LEED gekwalificeerd in meerdere gebieden. (spec: sectie 03360 = “Special Concrete Floor Finish”)
  • Voldoet aan OSHA & ADA , SCOF stroefheid normen tot 800 grid afwerking
  • Stofvrij en verzegeld vloeroppervlak
  • Eenvoudig onderhoud
  • Marmerachtige en blijvende glans
  • Eénmalige applicatie

Video: Diamant polijsten met Ashford Formula (tekst gaat na de video verder)

 

Nieuwe snelle, innovatieve, voordelige duurzame manier van diamant polijsten met de nieuwe HTC 1500 IXT

Voor nieuwe monoliet afgewerkte betonvloeren of de renovatie en/of onderhoud van betonvloeren heeft Ashford Formula een nieuwe innovatieve en betaalbare oplossing gevonden.  Met het gebruik van de nieuwe HTC 1500 IXT-machine is het diamant polijsten/schuren van grote betonoppervlakken een stuk sneller, duurzamer en voordeliger geworden. De HTC 1500 IXT is namelijk dé ultieme vloerschuurmachine voor diamant polijsten van betonvloeren. Daarnaast zorgt de HTC 1500 IXT voor gegarandeerd stofvrij werken door een geïntegreerd afzuigsysteem. Met deze nieuwe innovatieve manier van diamant polijsten zijn grote oppervlakken razend snel geschuurd wat zorgt voor tijdbesparing voor de klant. Daarnaast werkt deze stille machine in zowel grote- als kleinere ruimtes. Het gebruik van deze nieuwe machine is terug te zien in bovenstaande video.

vink Stofvrij

Onbehandelde monolitisch afgewerkte betonvloeren geven (cement)stof af. Een met Ashford Formula behandelde en gepolijste betonvloeren geven geen stof af. Dit betekent dat u een 100% stofvrije betonvloer krijgt.

vink Verhoogde slijtvastheid

Met Ashford Formula behandelde en gepolijste betonvloeren verhogen de slijtvastheid tot wel 400% ten opzichte van een onbehandelde betonvloeren.

vink Chemische resistentie

Een met Ashford Formula behandelde en gepolijste betonvloeren zijn zeer resistent tegen chemische middelen, zie hiervoor ook onze resistentielijst.

vink Verhoogde reflecterende waarde

De reflectiviteit van gepolijst beton verhoofd de verlichtingswaarde (luxwaarde) tot ca. 30%. Dit verlaagd de energierekening en verhoogd de uitstraling van uw bedrijfsruimte. Daarnaast sluit dit uitstekende aan bij verduurzaming van uw woning of bedrijfspand.

vink Verhoogde anti-slipwaarde

Gepolijste betonvloeren veroorzaken geen gladde vloeren, sterker nog, gepolijste vloeren verhogen de anti-slip waarde in vergelijking met onbehandelde of gecoate vloeren aanzienlijk (!).

vink Eliminatie van bandensporen

Gepolijste betonvloeren zijn bij uitstek resistent tegen bandensporen van vorkheftrucks, handpallettrucks, reachtrucks en andere transportvoertuigen. Bij andere vloersystemen zijn bandensporen lastig te verwijderen. Als een vorkheftruc slipt op een gecoate vloer laat hij, door de wrijving tussen de wielen en de ondergrond een bandenspoor achter. Dit gebeurt veel minder snel op een gepolijste betonvloer doordat er geen laag op de vloer zit die het oppervlak kan verbranden.

vink Minder onderhoud

De meeste vloersystemen inclusief tegels en linoleum vragen een intensief onderhoud om de vloer schoon en netjes te houden, gepolijste betonvloeren zijn daarentegen zeer dicht van structuur en minder vlekgevoelig en vragen niet om intens gereinigd te worden om de glans te behouden.

vink Kosten effectief

Gepolijste betonvloeren reduceren de energie- en onderhoudskosten aanzienlijk door een hoge lichtopbrengst van reflectie en omgevingslicht, reductie in schoonmaakkosten en het reduceren van banden slijtage. Gepolijste betonvloeren met Ashford Formula hebben lagere levenscyclus kosten dan ieder ander vloersysteem.

vink Milieuvriendelijk

Gepolijste betonvloeren verlengen niet alleen de levensduur van betonvloeren maar elimineren ook traditionele systemen zoals oplossingsmiddelen houdende coatings en curing compounds en passen bij uitstek in duurzame gebouwen. Gepolijste betonvloeren bevatten geen vluchtige middelen en maakt het vriendelijke voor alle projecten met een minimale milieu impact.

Toepasbaar in bijna alle werkvelden

Diamant polijsten met Ashford Formula is bijna overal toepasbaar, denk hierbij aan bijvoorbeeld:

• Magazijnen/opslagruimtes/expeditie (met veel heftruck- en palletwagensverkeer)
• Scholen
• Food-industrie
• Medische/ farmaceutische industrie
• Verkoopoppervlakten in groot- en kleinhandels
• Kantoorruimten
• Assemblagelijnen
• Garages en werkplaats
…. en daar waar de natuurlijke look, presentatie en prestatie van beton vereist is zoals in bijvoorbeeld showrooms.

Onze folder over diamant polijsten met Ashford Formula downloaden? Klik dan hier.

Meer weten over diamant polijsten met Ashford Formula of meteen een offerte aanvraag indienen?

Het staat u altijd vrij om via deze website online een offerte voor een Ashford Formula geimpregneerde vloer aan te vragen. U kunt ons echter ook van maandag tot en met vrijdag bellen op 050 – 501 18 23 voor meer informatie.

Video: RetroPlate System