Een betonvloer impregneren in woongedeeltes van het huis vraagt om extra aandacht en is toepasbaar bij zowel een bestaande als een nieuwe betonvloer. Een gevlinderde woon betonvloer is van nature vrij poreus. Hierdoor kunnen er soms vloeistoffen in de toplaag trekken. Onbehandelde woonbeton is namelijk circa 85% vuil- en vloeistof afstotend.  Het impregneren van een betonvloer is vaak stukken goedkoper dan het coaten van een betonvloer. Door de betonvloer na te behandelen met een beton impregneer wordt de woonvloer minder vloeistof indringend, vlekbestendig, voedselveilig, slijtvast, stofvrij en bovenal: gemakkelijk schoon te maken. Een betonvloer geeft uw woning een industrieel en robuust uiterlijk. Hierdoor wordt de Ashford Formula impregneer steeds meer toegepast in woonhuizen.

WAAROM EEN BETONVLOER IMPREGNEREN?

Impregneren is bij uitstek de manier om uw woonbeton te beschermen tegen vocht en vuil. Wanneer de betonvloer niet wordt geimpregneert en u laat vuiligheid of een vlek achter op het beton, dan kan deze het oppervlak permanent beschadigen. Of erger nog, het kan in de poriën van de vloer dringen en de betonmassa aantasten. Gaat u de betonvloer impregneren met Ashford Formula, dan voorkomt u een hoop problemen. Vlekken zullen niet meer diep in het beton dringen en de vloer zal ontzettend makkelijk te onderhouden én te reinigen zijn. Daarnaast is een bijkomend voordeel dat impregneren het uitzicht van het beton niet of nauwelijks wordt aangetast. Daarnaast is de éénmalige investering van het impregneren van een betonvloer met Ashford Formula gunstiger en bovenal duurzamer dan het ‘coaten’ van een betonvloer en dit terwijl de levensduur verlengt wordt. Daarnaast kan door certificering een geïmpregneerde vloer een product garantie van 20 jaar en een applicatie garantie van 5 jaar worden afgegeven.

Een onbehandelde monoliet afgewerkte betonvloer is stof-arm. Een met Ashford Formula behandelde vloer is 100% stofvrij. Dit bespaard onderhoudskosten en het beschermt de mens en gevoelige apparatuur zoals computers, elektronica, machines en opgeslagen producten. Daarnaast is een behandelde betonvloer met Ashford Formula circa 38% harder dan een onbehandelde betonvloer.

Ashford Formula heeft een unieke formule. Het is de enige impregneer op basis van sodium silicaat. De Ashford Formula impregneer wordt geïmpregneerd in de bovenste 6 mm. tot 8 mm. van de monoliet afgewerkte betonvloer. De vloeistof gaat een chemische reactie aan met de vrije kalk (calcium hydroxide) en andere bestanddelen in het beton, waardoor een kristallisatieproces ontstaat. Hiervoor worden de holle ruimtes gevuld en ontstaat een massieve toplaag. De bovenste laag is dan zo dicht en verhard dat deze speciale eigenschappen heeft verkregen.

Een betonvloer coaten is iets heel anders, dan brengt u namelijk een laag (een coating) aan op de beton. Een coating heeft als nadeel dat hij onderhevig is aan slijtage en dat deze kan gaan bladderen, schilferen, loskomen, et cetera. van de betonvloer.

Niet alle beschikbare beton impregneermiddelen hebben de juiste componenten om het beton waarop je woont, te beschermen tegen vuil en vlekken welke worden veroorzaakt door dagelijks gebruikt. Een betonvloer impregneren en waterdicht maken is één ding, maar het beton beschermen tegen olie, vuil en vlekken is iets anders. Na het impregneren van de betonvloer met Ashford Formula blijft de vloer dan ook veel langer mooi.

Eigenschappen Ashford Formula betonvloer impregneermiddel

  • Versterkt en verhardt het oppervlakte van uw betonvloer
  • Bij nieuwe betonvloeren zullen deze gelijkmatig uitharden en haarscheuren voorkomen
  • Verhoogd de levensduur van uw betonvloer
  • Verhoogd de antislip waarde
  • Niet giftig, mens- en milieuvriendelijk

Doordat het product wordt geïmpregneerd in de bovenste laag van het beton en er dus niet als een laag op ligt zoals een coating, komt afbladeren of slijtage van een met Ashford Formula behandelde toplaag nooit voor. Niet voor niks wordt op een met Ashford Formula behandelde vloer een productgarantiecertificaat afgegeven van 20 jaar. Zodat wij met recht kunnen zeggen: “The older it gets – the better it looks!”.

ashford-minder-vloeistof-indringend

vinkMinder vloeistof indringend

Ashford Formula sluit de poriën van de toplaag van binnenuit, dit zorgt voor een massieve toplaag. De maximale vloeistof indringing van onbehandelde vloeistof dichte beton mag maximaal 50mm bedragen.

Testresultaten van met Ashford Formula behandelde vloeren geven een gemiddelde waarde van 7mm en valt hiermee binnen de wettelijke normen.

 

ashford-harde-toplaag

vinkHardere toplaag

Een met Ashford Formula geïmpregneerde betonvloer is voor ca. 38% harder dan een onbehandelde betonvloer.
Zie testrapport ASTMC39/C205.

vinkSlijtvast

Een met Ashford Formula geïmpregneerde betonvloer is voor ca. 33% slijtvaster dan een onbehandelde betonvloer
Zie testrapport ASTMC779.

ashford-stofvrij

vinkStofvrij

Een onbehandelde monoliet afgewerkte betonvloer is stofarm. Een met Ashford Formula behandelde vloer is 100% stofvrij. Dit bespaard onderhoudskosten en het beschermt de mens en gevoelige apparatuur zoals computers, elektronica, machines en opgeslagen producten.

Lees meer

 

vinkAntislip waarde

Na gebruik van de behandelde betonvloer en regelmatig onderhoud, zal de glansgraad van de vloer toenemen. Hierdoor lijkt het alsof de vloer ook gladder wordt, dit is niet het geval. De R-waarde (anti-slipwaarde) ten opzichte van onbehandelde beton is zelf lager. (zie tabel 5 van Prüfbericht Nr.T_V/M 01/1247).

Meer weten of meteen een offerte aanvraag indienen?

Het staat u altijd vrij om via deze website online een offerte voor een Ashford Formula geimpregneerde vloer aantevragen.
U kunt ons echter ook van maandag tot en met vrijdag bellen op 050 – 501 18 23 voor meer informatie.