Diamant polijsten

Hard, strak, slijtvast en toekomstbestendig

Een betonvloer polijsten is een milieuvriendelijke en daardoor een duurzame oplossing voor bestaande gebouwen en nieuwe gebouwen. Vroeger werd beton afgeschilderd als kil, koud en niet representatief. Tegenwoordig wordt het polijsten of het polieren van beton gezien als een serieuze aanvulling op het gebied van esthetische uitstraling in industriële panden, grote kantoren, opslag en distributie magazijnen, vlees verwerking bedrijven en showroom vloeren. Gepolijst beton is dan ook niet meer weg te denken als het gaat om vloer afwerkingen van de hoogste kwaliteit.

Hoe werken wij?

Ashford Formula heeft een nieuwe innovatieve en betaalbare oplossing, met het gebruik van de nieuwe HTC 1500 IXT-machine is het diamant polijsten/schuren van grote betonoppervlakken een stuk sneller, duurzamer en voordeliger geworden. De HTC 1500 IXT zorgt voor gegarandeerd stofvrij werken door een geïntegreerd afzuigsysteem. Met deze nieuwe innovatieve manier van diamant polijsten zijn grote oppervlakken razend snel geschuurd wat zorgt voor tijdbesparing. Het gebruik van deze nieuwe machine is terug te zien in bovenstaande video.

RetroPlate System

Ashford Formula en diamant polijsten

Het polijsten van betonvloeren is tegenwoordig een populaire oplossing voor zowel nieuwe- als bestaande betonvloeren en wordt gezien als een duurzame en esthetische aanvulling op industriële panden, kantoren, magazijnen, vleesverwerking en showrooms. Het resultaat is een strakke, moderne en duurzame uitstraling die voldoet aan de hoogste vloerafwerkingsnormen.

Het impregneren en vervolgens diamant polijsten van de betonvloer, ook wel bekend als het: Retroplate System, transformeert een gewone monoliet afgewerkte betonvloer in een betonvloer met een massief dichte toplaag inclusief een zeer hoge slijtvastheid en slagvastheid. De éénmalige applicatie zorgt voor een ‘hard’ massief en verzegeld oppervlak, waarbij de levensduur van de vloer aanzienlijk wordt verlengd. Het eenvoudige onderhoud, permanent stofvrij oppervlak en energie besparend zijn de belangrijkste voordelen.

Een milieuvriendelijke

én duurzame keuze

Dankzij de unieke hardheid en bestendigheid is het diamant polijsten van de betonvloer een duurzame oplossing. Door het verharden en polijsten wordt de levensduur van het reeds sterke beton verder vergroot, zonder dat er nieuwe behandelingen nodig zijn. Een gepolijste vloer is een duurzame oplossing omdat het geen terugkerend afval, enorme hoeveelheden resources en onderbrekingen op de werkvloer vereist. Het betreft een betonnen vloer die ontworpen is om de eigenaar te overleven.

Gepolijste betonvloeren verlengen niet alleen de levensduur van betonvloeren maar elimineren ook traditionele systemen zoals oplossingsmiddelen houdende coatings en curing compounds en passen bij uitstek in duurzame gebouwen. Gepolijste betonvloeren bevatten geen vluchtige middelen en maakt het uitermate geschikt voor alle projecten met een minimale milieu impact.

Solid as a rock

Waarom uw betonvloer diamant polijsten?

1

Duurzaamheid

Een gepolijste betonvloer gaat langer mee dan traditionele vloerbehandelingen en vereist veel minder onderhoud

2

Hardheid en bestendigheid

Gepolijst beton is zeer hard en bestand tegen slijtage, krassen en vlekken

3

Energiebesparing

Door de glansgraad is er toename in het licht reflectievermogen tot wel 30%

4

Milieuvriendelijkheid

Het polijsten van beton vereist geen oplosmiddelen en andere milieubelastende stoffen

5

Kostenbesparing

Het polijsten van een betonvloer is kostenbesparend omdat er geen nieuwe vloerbehandelingen nodig zijn en de levensduur van de vloer aanzienlijk wordt verlengd

Wat de reden is achter de groeiende populariteit van beton polijsten?

Robuust en industrieel

Het impregneren van de betonvloer met Ashford Formula en vervolgens diamant polijsten van de betonvloer transformeert een gewone monoliet afgewerkte betonvloer in een betonvloer met een massief dichte toplaag inclusief een zeer hoge slijtvastheid en slagvastheid. Deze eenmalige behandeling verlengt de levensduur van de betonvloer aanzienlijk en zorgt voor een permanent stofvrij en energiebesparend oppervlak.

Het eenvoudige onderhoud, permanent stofvrij oppervlak en energie besparend zijn de belangrijkste voordelen. Het polijsten van de geïmpregneerde betonvloer geeft een prachtige, marmerachtige en blijvende glans. Hierdoor krijgt de vloer een hoogwaardig en chique uiterlijk. Bovendien zorgt de glansgraad voor een toename van het lichtreflectievermogen tot wel 30%.

Green by DesignDe duurzame én milieuvriendelijke impregneer van de Benelux.

Wat zijn de voordelen als u uw betonvloer diamant polijst?

Alle voordelen op een rijtje

Het impregneren en vervolgens diamant polijsten met Ashford Formula middels het RetroPlate systeem brengt verschillende kwalitatief hoogwaardige voordelen met zich mee:

 • Tot 400% verhoging van de slijtvastheid
 • Tot 21% stijging van de slagvastheid
 • Tot 30% toename in licht reflectievermogen
 • LEED gekwalificeerd in meerdere gebieden
 • Voldoet aan OSHA & ADA , SCOF stroefheid normen tot 800 grid afwerking
 • Een stofvrij en verzegeld vloeroppervlak
 • Chemische resistentie
 • Verhoogde reflectiewaarde
 • Eliminatie van bandensporen
 • Een milieuvriendelijke oplossing voor bestaande betonvloeren
 • Eenvoudig en goedkoop in onderhoud
 • Marmerachtige en blijvende glans
Benieuwd hoe we een betonvloer impregneren met Ashford Formula?

Onderhoud & reiniging

Voor een langdurig optimaal resultaat

Voor eenvoudig onderhoud en behoud van de prachtige uitstraling van uw met Ashford Formula behandelde betonvloer, biedt Crete Clean Plus de perfecte oplossing. Speciaal ontworpen voor Ashford Formula behandelde vloeren, is Crete Clean Plus een hoogwaardige en milieuvriendelijke onderhoudszeep.

Crete Clean Plus is de ideale partner voor uw met Ashford Formula behandelde betonvloeren. Met minimale inspanning behoudt u de kwaliteit en pracht van uw vloeren, terwijl u bijdraagt aan een duurzame en milieubewuste aanpak.

Ashford Formula

Marktleider op het gebied van beton impregneren

Bij Ashford Formula staan we al meer dan 75 jaar synoniem voor kwaliteit, duurzaamheid en innovatie in de betonindustrie. Onze geavanceerde betonimpregneertechnologie is een bewezen en betrouwbare keuze voor het beschermen en versterken van betonoppervlakken wereldwijd.

Ashford Formula wordt wereldwijd vertrouwd door architecten, aannemers en ingenieurs voor projecten van elke omvang en complexiteit. Of het nu gaat om industriële faciliteiten, commerciële ruimtes of woonomgevingen, met Ashford Formula krijgen betonvloeren een ongeëvenaarde bescherming en een verbluffende uitstraling.

© Copyright Ashford Formula 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen