Uw bedrijfshal, distributiecentrum, kantoor, winkelpand of woning impregneren

Alle voordelen op een rijtje

100% Stofvrij

Een met Ashford Formula geïmpregneerde vloer is 100% stofvrij. Dit bespaard onderhoudskosten en het beschermt de mens, voorraad en gevoelige apparatuur.

33% Slijtvaster

Een met Ashford Formula geïmpregneerde betonvloer is voor 33% slijtvaster dan een onbehandelde betonvloer. Zie testrapport ASTMC779.

38% Harder

Een met Ashford Formula geïmpregneerde betonvloer is voor 38% harder dan een onbehandelde betonvloer. Zie testrapport ASTMC779.

Anti-slip waarde

De R-waarde van een met Ashford Formula geïmpregneerde betonvloer is ten opzichte van onbehandelde beton lager (zie tabel 5 van Prüfbericht Nr.T_V/M 01/1247).

Twintig jaar productgarantie

Door certificering wordt er op de geïmpregneerde vloer een productgarantie van 20 jaar en een applicatie garantie van 5 jaar worden afgegeven.

Duurzaam & Milieuvriendelijk

Al meer dan 75 jaar ontworpen en ontwikkeld als een milieuvriendelijke impregneer en vrij van vluchtige organische stoffen (VOC’s).

Industrievloeren

Industriële vloeren worden intensief gebruikt, daarom is het van groot belang dat deze op een duurzame wijze optimaal beschermd en versterkt worden. Het aanbrengen van de Ashford Formula resulteert in een robuuste toplaag die de levensduur van de vloer aanzienlijk verlengt. Ashford Formula is zeer geschikt voor gebruik in diverse toepassingen, zoals distributiecentra, bedrijfshallen en productieruimten.

Woonvloeren

Een betonvloer impregneren in woongedeeltes, kantoorruimtes of winkelpanden, vraagt om extra aandacht. Niet alle beton impregneermiddelen hebben de juiste kwaliteiten en toevoegingen om beton waar je op woont of werkt te beschermen tegen vuil en vlekken welke worden veroorzaakt door dagelijks gebruik. Ashford Formula is zeer geschikt voor gebruik in diverse toepassingen, zoals woningen, winkelvloeren, showroomvloeren en kantoorvloeren.

Bekijk hoe we te werk gaan

Ontdek de kracht van duurzaamheid

Solid as a rock

In de veeleisende wereld van de bouw, waar duurzaamheid, kracht en efficiëntie van essentieel belang zijn, staat Ashford Formula aan de top als leverancier van beton-impregneer. Als wereldwijde marktleider in het verzegelen, verdichten en verharden van betonvloeren, biedt Ashford Formula een ongeëvenaarde oplossing.

Wanneer de Ashford Formula het betonoppervlak bereikt vindt er iets bijzonders plaats. Het dringt diep door in de toplaag van de betonvloer en reageert met de natuurlijke elementen van het beton, zoals vrije kalk en calciumhydroxide. Deze reactie verandert deze elementen in een krachtig bindmiddel genaamd calciumsilicaathydraat (C-S-H) gel. Deze gel vult de holle ruimtes van het beton op wat van essentieel belang is voor de sterkte en duurzaamheid van beton.

Het resultaat? Een betonoppervlak dat niet alleen 100% stofvrij is, maar ook duurzaam, keihard en verdicht. Dankzij het impregneren met Ashford Formula is de betonvloer beter bestand tegen slijtage, minder gevoelig voor vlekken en vloeistoffen en veel eenvoudiger schoon te houden. De beschermende eigenschappen van Ashford Formula zorgen ervoor dat het beton langer in topconditie blijft, wat resulteert in een aanzienlijk verlengde levensduur van het oppervlak.

Geschiedenis AFN Products B.V.

Ervaring en kennis sinds 1999

AFN Products staat voor Ashford Formula Nederland. Eind 1999 zijn wij gestart met de verkoop en applicatie van Ashford Formula. AFN Products BV heeft de exclusieve verkooprechten voor Nederland, België en Luxemburg. Tot begin van deze eeuw werd erin de Benelux nauwelijks beton impregnering verwerkt, maar in de afgelopen 15 jaar werden er ca. 7.600.000 m² door ons geappliceerd en is Ashford Formula marktleider in de Benelux. 

Veel vooraanstaande architecten, aannemers, vloerenbedrijven en opdrachtgevers zijn inmiddels overtuigd van onze performance. Het werkgebied van AFN Products B.V. beslaat de gehele Benelux.

Ontdek de kracht van duurzaamheid met Ashford Formula en geef uw betonvloeren een langdurige en milieuvriendelijke oplossing. Samen bouwen we aan een duurzamere wereld, één betonvloer tegelijk.

Het applicatie proces

Impregneren met Ashford Formula is het aanbrengen van een beschermende transparante laag op een betonvloer, waarbij de vloeistof doordringt tot in de toplaag om deze te versterken en te beschermen. Het kristallisatieproces tussen de vloeistof en de bestanddelen in het beton vult holle ruimtes en vormt een solide en massieve toplaag. Onze watergedragen impregneer is ecologisch verantwoord en geschikt voor milieuvriendelijke projecten.

1. Aanbrengen

Het leveren en opspuiten van Ashford Formula, transparante impregneer, binnen 24 uur tot 48 uur na het storten van de monoliet afgewerkte betonvloer om de gewenste bescherming en duurzaamheid van de betonvloer te kunnen garanderen.

2. Evenredig verdelen

Bij het toepassen van de Ashford Formula op een betonnen oppervlak maken onze experts gebruik van een zachte bezem om het product gelijkmatig te verdelen. Deze zachte bezem zorgt voor een zachte, maar gelijkmatige verdeling van de Ashford Formula over het gehele betonnen oppervlak.

3. Kristallisatie proces

Wanneer de Ashford Formula reageert met het calciumhydroxide en andere componenten in het beton, wordt er een kristallisatieproces in gang gezet. Dit proces vult alle poriën en holle ruimten van de toplaag, wat resulteert een in massieve en dichte toplaag.

4. Gelvorming

Afhankelijk van het betonsoort en de temperatuur ontstaan er na ca. een half uur tot uur een residu in de vorm van een soort gel. Dit is het moment om de vloer te benevelen met water en nogmaals door te bezemen om de poriën nogmaals te vullen.

5. Droogtrekken

De tweede reactie die tot stand komt zorgt voor optimale opname en maximale indringing van het product. Vervolgens wordt de betonvloer droog getrokken De bovenste laag is nu zo verdicht en verhard dat hij indrukwekkende eigenschappen heeft verkregen.

6. Opleveren

Na het droogtrekken van de betonvloer wordt deze professioneel opgemeten en opgeleverd. Bij de oplevering leveren wij onze onderhoudszeep incl. onderhoudsadvies eenmalig gratis aan.

Vandaag investeren, bouwen voor de toekomst en levenslang profiteren.

Green by DesignDe duurzame én milieuvriendelijke impregneer van de Benelux.

Green? We’ve always been! Ashford Formula is al meer dan 75 jaar ontworpen en ontwikkeld als een milieuvriendelijke betonimpregneer, waardoor het bij uitstek geschikt is voor projecten met een minimale milieu-impact. Onze afwerking voor betonvloeren levert niet alleen onberispelijke resultaten op, maar doet dat ook zonder schade aan te richten aan het milieu. Ashford Formula is geëvolueerd naar een watergedragen product met ecologisch verantwoorde ingrediënten, en heeft wereldwijd meer dan 750 miljoen vierkante meter betonvloeren behandeld zonder het milieu te belasten.

 Ashford Formula is een verstandige keuze voor duurzaam bouwen en wordt erkend door toonaangevende organisaties zoals de United States Green Building Council (USGBC) en BREEAM. Het biedt niet alleen de beste bescherming voor betonvloeren, maar draagt ook bij aan een duurzamere en groenere toekomst. Ashford Formula is vrij van vluchtige organische stoffen (VOC’s) en produceert geen schadelijke rook, dampen of gassen. Onze duurzame beton impregneer zorgt voor een langdurige bescherming van betonvloeren. Het dringt diep door in de poriën van het beton, waardoor een sterke, dichte toplaag ontstaat. Dit resulteert in een aanzienlijke vermindering van slijtage, vlekken en chemische beschadigingen, wat leidt tot een aanzienlijk langere levensduur van de vloer.

Voor elke betonvloer een oplossing

Renoveren van betonvloeren

Is uw betonvloer gebruikt, oud, beschadigd, versleten, vervuild of niet representatief? Oftewel, is uw betonvloer toe aan een opknapbeurt? Dan biedt Ashford Formula een passende oplossing. Wij hebben duurzame en innovatieve vloerbewerkingsmethodes om uw betonvloer vakkundig te herstellen.

Bij de renovatie van uw betonvloer kan gebruik gemaakt worden van verschillende technieken, afhankelijk van de staat van de betonvloer. Na het schuren, frezen, polijsten of overlagen van uw vloer wordt deze geïmpregneerd met Ashford Formula. Zo zorgen wij ervoor dat uw betonvloer er weer uitziet als nieuw en optimaal beschermd is. Uw herstelde vloer is tevens bestand tegen intensief gebruik. Zo is de betonvloer 100% stofvrij, slijtvast, keihard, stootvast en ontzettend gemakkelijk in het onderhoud.

Hard, slijtvast én duurzaam

Diamant polijsten van betonvloeren

Ontdek de kunst van diamant polijsten met Ashford Formula en geef uw betonnen oppervlakken een ongeëvenaarde glans en elegantie. Het is een proces waarbij het oppervlak van het beton wordt geïmpregneerd met Ashford Formula en vervolgens met diamant wordt gepolijst met als doel de slijtvastheid en de reflectie-waarde te verhogen van de betonvloer.

Het onderhoud en de esthetische voordelen van gepolijst beton maken het de ideale vervanging van conventionele systemen. Dit betekent dat de vloer aan de behoefte van de eigenaren voldoet, op basis van functionaliteit, duurzaamheid en lagere onderhoud kosten. Door het beton te polijsten wordt het oppervlak verdicht, waardoor het een glans krijgt. Het betonnen oppervlak is zo hard dat het zelfs tot hoogglans kan worden gepolijst.

Wij maken meters voor...

Wij voelen ons niet te klein voor de grote projecten en niet te groot voor de kleine projecten. Met een wereldwijd netwerk heeft Ashford Formula inmiddels al meer dan 750 miljoen vierkante meter betonoppervlak voorzien de duurzame eindafwerking voor betonvloeren waaraan hoge eisen worden gesteld.
© Copyright Ashford Formula 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen