Het reinigen en onderhouden van de perfecte betonvloer

Het geheim achter een langdurig mooie Ashford Formula vloer

Voor het onderhoud en reiniging van betonvloeren behandeld met Ashford Formula, hebben wij een speciaal onderhoudssysteem ontwikkeld. Niet alle schoonmaakproducten zijn geschikt voor (Ashford Formula behandelde) betonvloeren, vanwege de zuurgraad die schade kan toebrengen aan de toplaag van de vloer. Om deze schade te voorkomen adviseren wij om de vloer regelmatig te reinigen met Crete Clean Plus onderhoudszeep. Mocht er onverhoopt toch iets op de vloer terecht komen, zoals een vloeistof of andere vettigheid, dan is het van belang deze zo snel mogelijk te verwijderen om te voorkomen dat het in de vloer trekt. Crete Clean Plus is speciaal ontworpen voor het reinigen van Ashford Formula behandelde betonvloeren en trekt vrijwel alle verontreinigingen uit het beton. Gedurende de eerste 9 tot 12 maanden zal Crete Clean Plus een reactie aangaan met de Ashford Formula impregneer, wat het verdichtingsproces van de betonvloer bevordert.

Create Clean Plus - onderhoudszeep

Het ideale reinigings- en onderhoudsmiddel

Crete Clean Plus is speciaal samengesteld voor het schoonmaken Ashford Formule behandelde en monolitisch afgewerkte betonvloeren. Het materiaal trekt vrijwel alle verontreinigingen uit het beton en reinigt het oppervlak. De suspensie kan vervolgens eenvoudig worden weg gewassen. In tegenstelling tot vele andere schoonmaak-producten is Crete Clean Plus niet schadelijk voor de vloer en laat geen zeep resten achter.

Crete Clean Plus is zeer geconcentreerd. Normaliter wordt er ca. 30-40m1 wasmiddel per liter water toegevoegd. Bij Crete Clean Plus is er slechts ca.10m1/ltr. benodigd. Zo bespaart u dus ca.75% aan schoonmaakmiddel. Crete Clean Plus is niet schadelijk voor het milieu en het materiaal bevat geen oplosmiddelen.

Al met al biedt Crete Clean Plus een effectieve, duurzame en veilige manier om de met Ashford Formula behandelde betonvloeren te reinigen en onderhouden, waardoor de vloer er niet alleen goed blijft uitzien, maar ook langer meegaat.

Wat levert Create Clean Plus op?

Bewezen resultaten op termijn

1
Versterken en verharden

Crete Clean Plus is speciaal ontwikkeld als aanvulling op Ashford Formula. Samen vormen ze een synergetische combinatie die de duurzaamheid en beschermende eigenschappen van de betonvloer versterkt.

2
Vermindert zichtbaarheid

Door regelmatig gebruik van Crete Clean Plus worden vuil, kleine krassen, vet en verontreinigingen verwijderd van het betonnen oppervlak. Hierdoor kunnen ze geen schade aanrichten aan de impregneerlaag, wat resulteert in een beter behoud van de beschermende eigenschappen.

3
Verlagen van de poreusiteit

Door het gebruik van Crete Clean Plus zal de betonvloer zich steeds meer gaan verdichten en verharden doordat de onderhoudszeep een reactie aan gaat met de betonvloer welke het verdichtingsproces bevordert.

4
Onderhouden en versterken van glansgraad

Crete Clean Plus is de perfecte aanvulling op de beschermende werking van Ashford Formula. Regelmatig gebruik van Crete Clean Plus helpt de glans en uitstraling van uw behandelde betonvloeren te behouden, waardoor ze er als nieuw blijven uitzien.

5
Effectieve reinigingskracht

Crete Clean Plus is een krachtige onderhoudszeep die speciaal is ontworpen voor het reinigen van met Ashford Formula behandelde betonvloeren. De zeep verwijdert moeiteloos vuil, vet en vlekken, waardoor uw vloeren er altijd fris en schoon uitzien.

6
Neutrale pH-waarde

Crete Clean Plus heeft een neutrale pH-waarde, hierdoor blijft de toplaag van de betonvloer intact en wordt voorkomen dat deze poreus wordt.

Crete Strip - heavy duty reiniger

Voor het verwijderen van o.a. olie- en vetvlekken

Voor zwaar vervuilde vloeren en het verwijderen van olie- en vetvlekken kunt u de Crete Strip – heavy duty citrusreiniger gebruiken.

Breng de Crete Strip aan op het te behandelen oppervlak met een sprayer of mop met een hoeveelheid van ca. 5 m2 per liter. Gebruik een harde bezem om de Crete Strip in het oppervlak te werken en het product evenredig te verdelen. Laat het product ca. 30 minuten inwerken. Voeg eventueel zoveel Crete Strip toe als nodig om het gehele te behandelen oppervlak voor 30 minuten nat te houden. Wees voorzicht met omliggende gebieden die niet mogen worden beschadigd en/of aangetast door de Crete Strip. Na 30 minuten, direct het Crete Strip residu verwijderen.

Na het verwijderen van de het residu de vloer direct naspoelen met water en vervolgend met Crete Clean Plus weer de vloer neutraliseren. Reinig de behandelde gebieden twee maal met water en de Crete Clean Plus.

Wat levert Crete Strip op?

Ontdek de resultaten

1
Krachtige reinigingskracht

Crete Strip is een heavy-duty citrus reiniger die speciaal is ontworpen om hardnekkige vlekken, olie, vet en vuil van betonnen oppervlakken te verwijderen. De krachtige formule maakt snel en efficiënt schoonmaken mogelijk.

2
Milieuvriendelijk

Crete Strip is op basis van citrus en biologisch afbreekbaar, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Het vervangt schadelijke chemische reinigingsmiddelen en minimaliseert de impact op het milieu.

3
Veelzijdigheid

Deze reiniger is geschikt voor verschillende betonnen oppervlakken, waaronder betonvloeren, opritten en trottoirs. Het is ook effectief op andere harde oppervlakken, zoals tegels en metselwerk.

4
Eenvoudig in gebruik

Crete Strip is gebruiksklaar en vereist geen ingewikkelde verdunning. Het kan eenvoudig worden aangebracht met een borstel of mop waardoor het reinigingsproces snel en gemakkelijk verloopt.

HG41 - Natuursteen kleurvlekken verwijderaar

Speciaal voor kleurvlekken zoals koffievlekken

Wij adviseren om, indien nodig, voor het incidenteel verwijderen van oppervlakkige kleurvlekken gebruik te maken van HG natuursteen kleurvlekken verwijderaar (marble stain colour remover), productnummer 41 van HG. Dit product is geschikt voor het eenvoudig verwijderen van vlekken van koffie, thee, wijn, cola en andere gekleurde vlekken uit marmer en andere kalkhoudende natuursteenvloeren. Het is verkrijgbaar bij verschillende online bouwmarkten en in fysieke winkels.

Ons advies is om de kleurvlekken verwijderaar ruim aan te brengen met behulp van de sprayer op een afstand van 3 tot 5 cm en het ongeveer 15 minuten te laten intrekken. Vervolgens kan het oppervlak worden ingewreven met een oude, schone doek. Na de behandeling dient het oppervlak te worden geneutraliseerd met Crete Clean Plus onderhoudszeep. Indien het gewenste resultaat niet is bereikt, kan het proces worden herhaald, maar laat het product voldoende tijd om in te werken. Het gebruik van een oude doek wordt aangeraden. Na de behandeling dient het oppervlak direct te worden afgespoeld met water en opnieuw te worden geneutraliseerd met Crete Clean Plus – onderhoudszeep.

Wat levert HG41 op?

Natuursteen kleurvlekken verwijderaar

1
Verwijdert vlekken

HG natuursteen kleurvlekken verwijderaar is speciaal ontworpen om vlekken op natuursteen en betonnen vloeren te verwijderen.

2
Gemakkelijk te gebruiken

Het product is eenvoudig aan te brengen en te gebruiken, met een simpele spraymethode. Het vereist geen speciale vaardigheden of gereedschappen om te gebruiken.

3
Veilig voor het oppervlak

HG natuursteen kleurvlekken verwijderaar is veilig voor het oppervlak en beschadigt de betonvloer niet.

4
Speciaal voor kleurvlekken

Het product is speciaal ontwikkelt voor het incidenteel verwijderen van oppervlakkige kleurvlekken zoals koffie, thee of wijnvlekken.

Benieuwd hoe we te werk gaan?
Het reinigen van woonvloeren

Indien het reinigen niet machinaal gebeurt, dan raden wij aan om een dweil met vlakmop te gebruiken, bijvoorbeeld het Hara systeem. Het is belangrijk dat de betonvloer regelmatig aangeveegd wordt met een zachte bezem of stofzuiger om stof en vuil te verwijderen. Vervolgens is het advies om deze wekelijks schoon te maken middels een zachte dweil en Crete Clean Plus onderhoudszeep. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of schoonmaakmiddelen die zuur bevatten, omdat deze de toplaag van de vloer kunnen beschadigen.

Vermijd het gebruik van een stoomreiniger op een betonvloer, omdat de hitte en vochtigheid de toplaag van de vloer kunnen beschadigen. Voor hardnekkige vlekken of verontreinigingen, zoals olie of vet adviseren wij u gebruik te maken van Crete Strip. Voor het verwijderen van kleurvlekken zoals ontstaan door bijvoorbeeld koffie- of thee vlekken adviseren wij u gebruik te maken van HG41 – natuursteen kleurvlekken verwijderaar.

Een met Ashford Formula behandelde betonvloer blijft een damp open systeem, dit heeft als voordelen (ten opzichte van bijvoorbeeld een kunststof coating welke de vloer voor 100% afsluit): een éénmalige applicatie welke de vloer honderd procent stofvrij maakt, slijtvaster en minder vloeistof indring baar. Echter blijft de vloer een damp open systeem behouden en is het reinigen van de vloer essentieel.

Het reinigen van industrievloeren

Wij adviseren industrievloeren te reinigen middels een schrob-/zuigmachine met daaronder boenpads. Deze methode biedt een grondige reiniging van betonvloeren en kan hardnekkige vlekken en verontreinigingen effectief verwijderen. Het is belangrijk om geen borstel pads te gebruiken omdat dit kan leiden tot krassen en beschadigingen aan de betonvloer. Door gebruik te maken van boenpads en een schrobmachine kan de reiniging sneller en efficiënter worden uitgevoerd, wat tijd en moeite bespaart.

Bij het reinigen van betonvloeren met boenpads onder een schrobmachine wordt Crete Clean Plus onderhoudszeep aan het boenwater toegevoegd. De schrobmachine wordt op de vloer gezet en ingeschakeld, waarna de boenpads het vuil en de vlekken van de vloer schrobben. Boenpads zijn er in verschillende gradaties van ruwheid, van fijn tot grof, afhankelijk van de mate van reiniging die nodig is. Bij de aanschaf van de boenpads moet rekening worden gehouden met de diameter van de pads, afhankelijk van de machine welke pad geschikt is.

Kortom, het machinaal reinigen van betonvloeren met boenpads onder een schrobmachine biedt een effectieve methode om betonvloeren grondig schoon te maken. Door de juiste boenpads te gebruiken en rekening te houden met de diameter van de pads kan de reiniging efficiënt worden uitgevoerd, waardoor tijd en moeite worden bespaard.

© Copyright Ashford Formula 2024 Gebouwd door Saam' uit Groningen